17.4 C
Lefkoşa
Salı, Ekim 22, 2024
DAHA FAZLA
    Ana SayfaDekorasyonDekorasyon Dünyasının En Ünlü 15 İç Mimarı

    Dekorasyon Dünyasının En Ünlü 15 İç Mimarı

    Dekorasyon dünyası gün geçtikçe gelişen, geliştikçe çeşitlenen bir alan. Haliyle iç mimariyi iş haline getirmiş birbirinden yetenekli iç mimarlara rastlamak mümkün. Peki dekorasyon dünyasında yankı uyandıran en ünlü iç mimarlar kimlerdir? Dekorasyon anlayışları nasıldır?
    Mimari, oldukça geniş bir kavram olarak karşımıza çıkmaktadır. İç ve dış mekanların tasarımından, şıklığından ve gereksinimlerinden sorumlu olan bu kavram; yaşam alanını güzel ve güvenli hale getirmeyi amaçlar.

    Özellikle iç mimari, dekorasyon tutkunlarının en çok ilgilendiği konular arasında yer alır. Öyle ki dekorasyon konusundaki birçok bilgi, iç mimarinin ilgi alanına girmektedir. Bu noktada ev içi dekorasyonu konusunda yardım alabileceğiniz pek çok iç mimar bulunur. Öte yandan alanında ün yapmış bir iç mimar ile çalışmak ise bambaşka bir deneyim olabilir.

    İç mekan dizaynına verdiğimiz önem ile hazırladığımız bu içeriğimizde, dekorasyon dünyasının en ünlü 15 iç mimarına ve onların dekorasyon anlayışlarına yer vermek istedik. Eğer siz de lüks tasarımların eşsiz yaratıcıları hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız içeriğimizin devamını okuyabilirsiniz!

    Tasarımları ile Hayran Bırakan Ünlü İç Mimarlar

    Dekorasyona yön veren, dünyaca ünlü belli başlı iç mimarlar vardır. Kimisi halen hayatta iken kimisi ise dekorasyon anlayışlarını miras bırakarak aramızdan ayrılmıştır. Peki tasarımları ile hayran bırakan en ünlü iç mimarlar kimlerdir?

    İşte dekorasyon dünyasındaki en ünlü 15 iç mimar!

    1. Philippe Starck

    Philippe Starck, dekorasyon dünyasının en ünlü mimarlarından bir tanesidir. Sadece iç mekan tasarımı ile sınırlı kalmayan Starck, aynı zamanda farklı endüstriyel tasarımları ile de ön plana çıkmaktadır. Özellikle Louis Hayalet Sandalye ve Bubble Club Koltuk/Sandalye, Starck’ın tasarımları arasında en dikkat çekici parçalar arasında yer alır.

    Aslında Starck için iç tasarım, çağdaş detaylara sahip olmalıdır. Dolayısıyla siyah ve beyaz, Starck tarafından kullanılan renkler arasında bulunur. Örneğin salon dekorasyonunda tercih edeceğiniz Ren Koltuk Takımı, Starck’ın mobilya anlayışına uygun bir seçim olabilir. Diğer yandan şık bir berjer ve sandalye modeli de,Starck’ın iç mekanda vazgeçemediği mobilyalar arasında yer alır.

    Siyah dekorasyon konusunda yardım alabileceğiniz fikirler için Salon Dekorasyonunda Siyah Renk Nasıl Kullanılmalı? başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

    2. David Hicks

    İngiliz iç mekan tasarımına karşı, farklı renk ve kumaşları bir arada kullanan David Hicks, geleneksel bakış açısını yok etmek üzere bir yaklaşımda bulunmuştur. Böylece modern tasarımın öncülerinden olan Hicks, 1960’lı yılların dikkat çeken isimlerinden biri haline gelmiştir. Diğer yandan Hicks’in dizayn anlayışı, bugün hala tercih edilen eklektik dekorasyona örnek gösterilebilir.

    3. Albert Hadley

    Modern ve Viktoryen dönem tasarım anlayışları ile hareket eden Hadley, şıklığı ve işlevselliği profesyonel bir bakış açısı ile harmanlamıştır. Farklı stilleri bir arada bulundurmayı seven iç mimar, dekorasyondaki en önemli noktanın denge olduğunu vurgulamıştır. Dolayısıyla Hadley’in hem kullanışlı hem de şık mobilyalara yer verdiğini söyleyebiliriz. Özellikle ahşap mobilyaların, Hadley tarzında farklı bir yeri olduğunu da belirtelim.

    Bu noktada zamansız özelliği ön plana çıkan Kingsley Oturma Grubu, Hadley stiline uygun bir seçim olabilir. Ek olarak ahşabın göz alıcı zarafetiyle Norma Orta Sehpa, yine Hadley’in dekorasyon anlayışı ile uyumlu parçalar olarak gösterilebilir.

    4. Mica Ertegün

    Antika parçaları çağdaş dekorasyon stili ile buluşturan Mica Ertegün, fark yaratan tarzı ile dekorasyon dünyasında ön plana çıkan bir iç mimardır. Örneğin modern koltuklarda tercih ettiği geleneksel kumaşlar ya da çağdaş koltuk takımları ile beraber kullandığı işlemeli halılar, Mica Ertegün’ün iç mekan tasarımlarında odaklandığı noktalardır.

    5. Patricia Urquiola

    Minimalist detayları, ekstravagant bakış açısı ile kullanan Urquiola; dünyada oldukça merak uyandıran iç mekan tasarımlarının yaratıcısı olarak da bilinir. 90’lardan bu yana halen ön planda olan Urquiola, kendi tasarladığı lüks mobilyalar ile de dikkat çekmektedir. Öyle ki lüks detaylar, Urquiola için son derece önemlidir.

    Genel olarak eğlenceli bir tasarım anlayışı ile hareket eden Urquiola, renklerin bir arada kullanımına oldukça önem verir. Özellikle pastel tonlarını sık sık kullanan iç mimar, kreatif mekanlar oluşturmayı amaçlar. Bu noktada mavi rengi ile Dali Köşe Takımı, Urquiola tarzı bir dekorasyon anlayışını yansıtabilir.

    6. Federico Delrosso

    Ağır motiflerden, işlemelerden ve varaklardan hoşlanmayan Federico Delrosso; tamamen sade ve temiz dekorasyon zevkine sahiptir. En güzel iç mekanların yalın olduğunu savunan Delrosso için birkaç parça mobilya ve doğal ışık alan bir ortam yeterlidir. Ancak söz konusu mobilyaların kaliteli ve konforlu olmasına da önem verir.

    Örneğin beyazın çağdaşlığını vurgulayan Mia Relax Köşe Takımı, Delrosso stiline uyan bir koltuk modeli olarak karşımıza çıkar. Modernizmin kendini gösterdiği bu koltuk takımı, kalitesi ve şıklığı ile sade ev dekorasyonundan hoşlananlar için mükemmel bir tercih olacaktır.

    7. Richard Meier

    Richard Meier, geometrik şekilleri ve keskin hatları ön plana çıkaran modernist bakış açısına sahiptir. Mobilyada konforun oldukça önemli olduğunu belirten Meier, dekorasyonda aydınlatma ürünlerinin önemi üzerinde durmuştur. Öte yandan doğal ışığın da ev dekorasyonu için olmazsa olmaz olduğunu belirtmiştir.

    Eğer Meier stili bir ev dekorasyonu oluşturmak istiyorsanız, beyaz rengi ile kendine hayran bırakan Ren Relax Köşe Takımını tercih edebilirsiniz. Bununla birlikte modern orta sehpa modeli ile tarzınızı tamamlayabilirsiniz.

    8. Sister Parish

    Amerikan Country stilini oluşturan Sister Parish, dekorasyon dünyasının şüphesiz en etkili isimleri arasında yer almaktadır. Geleneksel Fransız ve İngiliz dekorasyon tarzlarından etkilenen Sister Parish, romantik bir ortam yaratabilmek için dekoratif aksesuarlara yer vermiştir. Parish’in en ayırt edici özelliği ise kumaşı, yalnızca koltukta kullanmayıp masa ve duvar örtüsü olarak da kullanmasıdır.

    9. Karim Rashid

    Fütüristik bakış açısı ile ultra modern iç mekan tasarımları hazırlayan Karim Rashid için en önemli unsur yaratıcılıktır. Dekorasyonda canlı renk kullanımına önem veren Rashid, farklı tonları bir araya getiren planları ile dikkat çekmektedir. Ek olarak beyaz mobilyalar da Rashid’in sıklıkla kullandığı parçalar arasında bulunmaktadır.

    10. Thierry Despont

    Net ve temiz tasarımları tercih eden Thierry Despont, modern dekorasyon tarzı ile hayranlık uyandırmaktadır. İç mekanda genellikle açık renkleri ön plana çıkaran Despont, ahşap detaylara da sıklıkla yer verir. Bu noktada ahşap ayakları ve beyaz kumaşı ile Norma Koltuk Takımı, Despont stiline uygun bir seçim olabilir.

    11. Gae Aulenti

    Gae Aulenti, genel olarak sade tarzı ile dekorasyon dünyasının en dikkat çeken isimleri arasındadır. Eskiyi ve yeniyi bir arada kullanmayı seven Aulenti için dekorasyon, bir değil birkaç stilden ilham almalıdır. Bu sayede bakış açısını geliştiren iç mimarların, kendilerini daha iyi ifade edeceğine inanır.

    12. Dorothy Draper

    1900’lü yılların ikonik isimlerinden Dorothy Draper, Barok stili lüks modern çizgiler ile birleştirmiştir. Dekorasyonda siyah rengi vurgulayan Draper; altın detaylar, çiçek desenleri ve canlı renklere yer vermiştir. Nill’s Mobilya’nın en beğenilen tasarımlarından Bold Koltuk Takımı, Draper’in lüks algısını yansıtan bir tasarıma sahiptir.

    13. Jean Michel Frank

    Klasik stili, minimalizm ile bir araya getiren Jean Michel Frank; zarif ve net iç mekan tasarımları sayesinde dekorasyon dünyasında adını duyurmuştur. Frank, günümüzde halen pek çok iç mimarın ilham kaynağıdır.

    14. Bunny Williams

    Bunny Williams, iç mekan tasarımında geleneksel motifler ile modern detayları birleştiren bir anlayışa sahiptir. Bununla birlikte dekorasyonda, zamansız mobilyaların kullanımına önem verir. Ayrıca samimi bir ortam için geniş koltukların kullanılması gerektiğinin de altını çizer. Ona göre mobilyalar, modernite ve sıcaklığı bir arada bulundurmalıdır.

    Dolayısıyla Williams, iç mekan tasarımında sıcak tonları sıklıkla kullanır. Genel mobilya planının ise insanların rahatça sohbet edebileceği şekilde olması gerektiğini vurgular. Bu doğrultuda July Koltuk Takımı, size aradığınız geniş alanı sunarken şıklığı ile de göz kamaştıracaktır. Böylece samimi bir ortamın sıcaklığını gözler önüne serecektir.

    15. Kelly Hoppen

    Lüks ev dekorasyonu denilince akıllara gelen Kelly Poppen, modern stilin gözde iç mimarlarındandır. Elegant bir hava yaratan mekan tasarımları ile ön plana çıkan Kelly Poppen için nötr tonlara eşlik eden zengin detaylar, olmazsa olmazlar arasında yer alır. Örneğin altın ayaklı Aura Koltuk Takımı, nötr tonların ihtişamlı detaylar ile buluştuğu mükemmel bir ürün olarak karşımıza çıkar.

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    İLGİLİ HABERLER

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

    popüler haberler

    SON YORUMLAR