30.8 C
Lefkoşa
Pazartesi, Nisan 29, 2024
DAHA FAZLA
    Ana SayfaGüncelMesleğinde 30 yılını Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanlığına adayan Dr. Derviş...

    Mesleğinde 30 yılını Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanlığına adayan Dr. Derviş Akbilen: “Kişinin yüzündeki oranları bozmadan müdahale edilmesi gerekiyor….”

    Haberin Sesi Özel Haber

    1993 Yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olan ve kendini sürekli yenileyerek geliştiren ve o yıldan bu yana Akbilen Kliniği’de Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı olan Dr. Derviş Akbilen, 30 yıldır bu alanda hizmet veriyor…

    Geçmişten günümüzde Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi alanında estetik ve sağlık açısından geçmişten günümüze değerlendirmelerde bulunan Dr. Akbilen, yeni trend uygulamaları anlattı.

    Meslekte karşılaştıkları sıkıntılara da değinen Dr. Akbilen, ‘merdiven altı uygulamalar’ ve kişiyle uyumlu estetik olmayan bireysel talepleri reddetme konularına vurgu yaptı.

    “Gereksiz talepleri dizginlemek, hayır diyerek engellemek lazım.” diyen Dr. Akbilen, kişinin yüzündeki oranları bozmadan müdahale edilmesi gerektiğine vurgu yaptı…

    Dr. Akbilen, Haberin Sesi okuyucuları için merak edilen soruları yanıtladı…

    “Plastik cerrahinin gelişmesi, son yıllarda çok hızlı yayılmasına olanak sağladı”

    Mesleğinde geride kalan 30 yılı değerlendiren Akbilen, Plastik Cerrahinin çok geliştiğini, birçok operasyonun artık çok kısa ve kolay olduğunu anlattı.

    Yeni teknikler ve yeniliklerden haberdar olmak için yurt dışında çok sık eğitim aldığını da sözlerine ekleyen Akbilen, özetle şunları dile getirdi:

    “Daha uzun süreli sonuçlar, daha hızlı iyileşme süresi, hastaların daha az ağrı duyması konularında çok fazla teknik ilerleme olduğunu görüyoruz. Aslında içinde oluğum birikim 30 yıllık kendi birikimim değil, zaman içinde gelişen ve kendini yenileyen bu alanın birikimi de var.

    Botoks ilk başta sadece bir tedaviydi, ardından estetik boyutu ortaya çıktı ve gelişti. Plastik cerrahinin bu kadar gelişmesi, işlemlerin bu kadar güzel sonuç vermesi de bu akımın son yıllarda çok hızlı yayılmasına olanak sağladı. Talebi arttırdı” dedi.

    Son yıllarda en fazla yüz estetiği ile ilgili taleplerin çok yoğun oluğunu anlatan Dr. Akbilen, kepçe kulak ameliyatı, meme ameliyatı, karın veya yüz germe gibi ameliyatların çok sık yapıldığını kaydetti.

    “Kanser ve cilt kanseri gibi hastalıkların tedavisiyle ilgili çalışmalar yürütüyoruz”

    Kanser ve cilt kanseri gibi hastalıkların tedavisiyle ilgili de çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Dr. Akbilen, yanık lekeleri gibi birçok alanda da çalışma yaptıklarını belirtti.

    Dr. Akbilen, “Genel olarak her yıl farklı alanlardaki güzellik trendleri moda oluyor ve bu bizim en çok zorlandığımız konudur. Örneğin, bu yıl moda olan dudak dolgusudur. Herkes benzer taleplerle geliyor ama herkes farklı, herkesin kendi yapısı farklı. Bizler yüze uygun, düzgün, doğal sonuçlar elde etmek için uğraşıyoruz.” dedi.

    “Amaç her kişiyi kendi özelinde iyileştirmek olmalı”

    “Donuk ve hareketsiz, şiş yüzleri her yerde görür olduk” diyen Dr. Akbilen, doktorların gelen taleplere karşı direnmesi gerektiğine vurgu yaptı. Kimi hastalarda çok güzel sonuçlar veren bazı operasyonların kimilerinde çok farklı durduğunu anlatan Dr. Akbilen, “Gereksiz talepleri dizginlemek ve engellemek lazım. Yüzdeki oranları bozmadan müdahale edilmeli. Amaç her kişiyi kendi özelinde iyileştirmek olmalı” şeklinde konuştu.

    “Merdiven altı’ operasyonlara dikkat! Tabipler Birliği’ne üye olmayan hiçbir doktor görev yapamaz”

    ‘Merdiven altı’ operasyonların sektördeki en büyük sıkıntı olduğuna da değinen Akbilen, “Bunların medikal işlemler olduğu unutulmamalı. Bu uygulamaları da sadece doktorlar yapmalı. Bunun yanında her doktor her şeyi yapmaz. Güzellik salonları bazen yurt dışından kaçak doktorlar getiriyor ve uygulama yapıyor. Yurt dışından gelen ve Tabipler Birliği’ne üye olmayan hiçbir doktor burada görev yapamaz. Bizler, hem Kıbrıs Türk Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Derneği hem de Tabipler Birliği olarak bu durumun üzerine gitmeye başladık. Bunlara geçit vermemeliyiz.” dedi.

    “Yanlış uygulamalar sonucunda hayati öneme sahip hatalar olabiliyor”

    ‘Merdiven altı’ operasyonlar sonucunda kendilerine çok fazla hastanın yapılan yanlış işlemi düzeltmek için başvurduğunu da anlatan Akbilen, şöyle devam etti:

    “Doktor olsa bile branşı değilse yapamaz, seçim yaparken çok dikkatli olmalısınız. Burun dolgusundan sonra körlük riskleri olabiliyor, tüm bunların ciddiyetinde yapılması gerekir.

    Botoks kullanımında sahte ürünler kullanılıyor ve bu kişilerin yüzünde sorunlar yaratabiliyor, alerjik reaksiyonlara neden oluyor. Yüz bölgesinde yapılan yanlış uygulamalarda şaşılık, aylarca çift görme, körlük gibi hayati öneme sahip hatalar olabiliyor. Körlük hariç birçok sıkıntıyla karşılaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

    “Dr. Akbilen’den tavsiyeler…”

    Maddi çıkar uğruna estetik talebinde bulunan kişilerin sağlığının tehdit edildiğini belirten Akbilen, çeşitli uyarılarda bulundu:

    “İşin uzmanına gidilmesi gerekiyor. İhtisas sürecinde dermatoloji ve plastik cerrahi ihtisasi olan, ameliyatlar için ise plastik cerrahi ishtisası yapmış kişileri tercih edin. Sahte branş isimlerinden kaçının. İşi doğru yapacak uzmana gidin. Kişiler gözü kapalı bilinçsiz tercih yapmamalı. Doktorlar eğitimini aldığı uygulamaları yapmalı.”

    “Her doktor her şeyi yapabilir görüşü çok yanlış…”

    Bir diğer sıkıntının ise branşı olmayan hekimlerin çeşitli estetik operasyonları yapması olduğunu anlatan Akbilen, “Birçok doktor botoks yapıyor ama ben Plastik Cerrahı olarak mide botoksu yapmıyorum, o yüzden her branş kendinden sorumlu olmalı. Her doktor her şeyi yapabilir görüşü çok yanlış…” şeklinde konuştu.

    Haberin Sesi-2024

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    İLGİLİ HABERLER

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

    popüler haberler

    SON YORUMLAR