23.8 C
Lefkoşa
Pazartesi, Mayıs 20, 2024
DAHA FAZLA
    Ana SayfaDünyaArjantin'de işçiler hayatı durdurdu

    Arjantin’de işçiler hayatı durdurdu

    Arjantin’de sendikalar, Devlet Başkanı Javier Milei’nin ekonomi politikalarını protesto etmek için 24 saatliğine genel greve gitti.

    Başını Genel İş Konfederasyonunun (CGT) çektiği genel greve otobüs, tren, metro, hava yolu, eğitim ve bankacılık sektörüne bağlı sendikalar katıldı.

    Grev nedeniyle başta başkent Buenos Aires olmak üzere birçok kentte caddeler ve sokaklar sessizliğe büründü.

    CGT Genel Sekreteri Hector Daer, açıklamasında, grevin hükümete “güçlü” bir uyarı olduğunu belirterek, “Hükümetin bunu dikkate alması gerekiyor. Hükümet, uyum politikalarını yeniden gözden geçirmeli ve vatandaşları daha da zora sokacak aşırılıklardan kaçınmalı.” ifadesini kullandı.

    Devlet Başkanı Milei ise sosyal medya hesabındaki açıklamasında, uyum politikaları ve yapısal ekonomik reformların Arjantin için gerekli olduğunu dile getirerek, “genel greve” karşı olduğunu söyledi.

    Ekonomi Bakanı Luis Caputo da X’teki paylaşımında, genel greve giden sendikaları eleştirerek, “İnsanlar, artık gözlerini açtı ve bu felaketin ancak çaba ve fedakarlıkla aşılacağını biliyorlar. Sendikalar, hayatın gerçeklerinden her geçen gün uzaklaşıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

    Arjantin’de enflasyonun yüzde 288’e çıkmasının ardından sıklıkla meydanlara inen farklı sektörlerden binlerce kişi, ücretlerinde artış talep ediyor.

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    İLGİLİ HABERLER

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

    popüler haberler

    SON YORUMLAR