29.7 C
Lefkoşa
Perşembe, Mayıs 2, 2024
DAHA FAZLA
    Ana SayfaEğitimOkullarda ‘müzik’ heyecanı zirve yaptı!

    Okullarda ‘müzik’ heyecanı zirve yaptı!

    Genç müzik tutkunları, bu yıl düzenlenen Telsim Freezone 10’uncu Liselerarası Müzik Yarışması’nda büyük heyecan yaşadı. Özellikle lise öğrencilerinin müzik alanındaki gelişimine katkı sağlayan ve okullar arası büyük bir rekabeti doğuran müzik etkinliği, beraberinde büyük bir heyecan getiriyor. Yarışmaya katılmak için yoğun bir tempoda çalışan öğrenciler, bu anları sosyal medyadan payalşmayı da ihmal etmiyor.

    Gençler arasında müzikle dolu bir etkileşime sebep olan yarışmaya hazırlanan Haydarpaşa Ticaret Lisesi ve Güzelyurt Kurtuluş Lisesi müzik grupları, bu heyecanını sosyal medyadan paylaşan gençler arasında yerini aldı. Müzik Yarışması’nda müzik öğretmenleri Ayşe Akbulut önderliğinde oluşturdukları “Pasha Band ” isimli okul orkestrası ile katıldığını sosyal medyadan duyuran Haydarpaşa Ticaret Lisesi, Kıbrıs Türk müziğine birçok unutulmaz eseri ile adını yazdıran Erdinç Gündüz, Raif Denktaş, Ferahzad Gürsoy, Aydın Kalfaoğlu’nun oluşturduğu “Sıla 4 Grubunun”, “Garanfil” adlı eserini seslendirdi.

    Güzelyurt Kurtuluş Lisesi gençleri ise; sosyal medya hesabından öğretmenleri ve okul idaresi ile paylaştığı grup fotoğrafında bu heyecanını duyurdu.

    Bu heyecan sadece çocukları değil, onların bu mutluluğuna tanıklık eden aileleri de sardı. Birçok veli de sosyal medya hesabından fotoğraf paylaşarak çocuğunu destekledi.

    Farklı müzikler farklı heyecanlar…

    KKTC genelinde birbirinden yetenekli gençler, sahneye çıkmak ve müzik yeteneklerini sergilemek için kıyasıya bir rekabete hazırlandı. Genç müzisyenlere kendilerini ifade etme ve sahne deneyimi kazanma fırsatı sunan organizasyon, bunun yanında, müzik alanında kariyer yapmak isteyenlere de bir platform sağlıyor. Yarışmada farklı müzik türlerinden eserler seslendirerek jüri karşısına çıkan katılımcılar, enstrümantal performanslardan vokal sunumlara kadar geniş bir yelpazede kendini gösteriyor. Öğretmenleri ve okullarının desteğiyle yarışmaya hazırlanan gençler, seyirci kitlesi önünde performans sergiliyor.

     

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    İLGİLİ HABERLER

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

    popüler haberler

    SON YORUMLAR