15.9 C
Lefkoşa
Cuma, Nisan 19, 2024
DAHA FAZLA
    Ana SayfaEbu TÖREHANTörehan, hazırladıkları teknokent projesinin hayata geçmesiyle birlikte gençlere yeni iş olanakları yaratacaklarını...

    Törehan, hazırladıkları teknokent projesinin hayata geçmesiyle birlikte gençlere yeni iş olanakları yaratacaklarını kaydetti

    “Teknokent ile yeni iş alanları yaratacağız”

    UBP’nin Değirmenlik Akıncılar Belediye Başkan adayı Törehan, hazırladıkları teknokent projesinin hayata geçmesiyle birlikte gençlere yeni iş olanakları yaratacaklarını kaydetti

    Ulusal Birlik Partisi’nin Değirmenlik Akıncılar Belediye Başkan adayı Ebru Törehan, projelerine ilişkin açıklamada bulundu.

    Değirmenlik ve bağlı köylerinde ciddi bir işsizlik sorunu yaşandığına dikkat çeken Törehan, özellikle genç nüfusun işsizlik sarmalında olduğunu kaydetti.

    İşsizliğin göçü tetiklediğine vurgu yapan Törehan, bölgenin kalkınabilmesi için genç iş gücünün önemli olduğunu kaydetti.

    Törehan, gençlere yönelik iş olanağı sağlayacak bir çok proje geliştirdiklerini anımsattı.

    Teknokent projesinden bahseden Törehan şunları söyledi:

    “Teknokent projemizle yeni istihdamlar yaratarak, nitelikli iş gücü oluşturacak ve ticaret hayatının hızlanmasını sağlayacağız. Teknokentin  üniversiteler ile işbirliği ile hem öğrencilerin hem de akademisyenlerin doğrudan özel sektöre, dolayısıyla ekonomiye katkıda bulunmasını sağlayacağız” 

    Törehan, teknokent projesi dışında istihdamın önünü her alanda açacak projeler ürettiklerini ve göreve geldikleri zaman vakit geçirmeden bu projeleri hayata geçireceklerine vurgu yaptı.

    Yeni bir esnaf sitesi ile gençlerin girişimciliklerinin desteklenebilmesi, buraya yatırım yapacak sanayiclerin yeni iş olanakları yaratmasını  hedeflediklerini belirten Törehan, ailesi tarımsal alanda faaliyet gösterenlerin bu alanda desteklenmesine yönelik de destek projeleri hazırladıklarını açıkladı.

    Ebru Törehan, “Gençlerimizin iş sahibi olması demek, göçün önüne geçmek demektir. Sözümüz hizmettir. Vatandaşlarımız bize güvensiz, dönüşüm ve gelişimi hep birlikte sağlayacağız” dedi.

     

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    İLGİLİ HABERLER

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

    popüler haberler

    SON YORUMLAR