20.1 C
Lefkoşa
Pazar, Mayıs 19, 2024
DAHA FAZLA
    Ana SayfaGüncelKültür Dairesi, Kıbrıs Türk Çocuk Esirgeme Kurumu ile iş birliği yapıyor

    Kültür Dairesi, Kıbrıs Türk Çocuk Esirgeme Kurumu ile iş birliği yapıyor

    Kültür Dairesi, Kıbrıs Türk Çocuk Esirgeme Kurumu’ndaki çocuklara müzik, resim, seramik ve halk dansları alanında çalışmalar yaptıracak.

    Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi, Kıbrıs Türk Çocuk Esirgeme Kurumu ile iş birliği yaparak, buradaki çocuklara, müzik, resim, seramik ve halk dansları alanında çalışmalar yaptıracak.

    Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu, Kıbrıs Türk Çocuk Esirgeme Kurumu Başkanı Ali Birsen’i kabul ederek Kurumun işleyişi hakkında bilgi aldı. Kabulde yaptığı konuşmada Birsen, Çocuk Esirgeme Kurumu’nun, Lefkoşa Suriçi bölgesinde, iki gönüllü öğretmenle, öğleden sonraları faaliyet göstererek 40 çocuğa eğitim verdiğini bildirdi. Birsen, ilk okul çağındaki çocukların bulunduğu Kurumda öğretmen sayısının yetersiz kaldığını ve gönüllülük çerçevesinde idame ettirilen Kurumun bütçesinin öğretmen istihdam etmek için yetersiz olduğunu vurguladı.

    Zaimağaoğlu, “Ülkemizde yetişen her bir çocuk, ülkemiz kültür sanatını geleceğe taşıyacak bir elçidir ve biz yetişkinlerin geleceğe ektiği umut ışığıdır” dedi.

    Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu da kabulde yaptığı konuşmada, “Ülkemizde yetişen her bir çocuk, ülkemiz kültür sanatını geleceğe taşıyacak bir elçidir ve biz yetişkinlerin geleceğe ektiği umut ışığıdır” dedi. Zaimağaoğlu, Kültür Dairesi personelinin sayıca az olduğunu ancak ülkemiz kültür sanatı için özveriyle çalıştıklarını ifade ederek, Kültür Dairesi olarak Kıbrıs Türk Çocuk Esirgeme Kurumu ile iş birliği yapmaktan memnuniyet duyacaklarını bildirdi. Kültür Dairesi’nin güzel sanatlar görevlisi, sanatçı ve Devlet Halk Dansları Topluluğu Yönetmeni kadrosunda çalışan personelini dönüşümlü olarak görevlendireceğini bildiren Zaimağaoğlu,  çocuklara, müzik, resim, seramik ve halk dansları alanında çalışmalar yaptıracaklarını belirtti.

     

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    İLGİLİ HABERLER

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

    popüler haberler

    SON YORUMLAR