13.8 C
Lefkoşa
Çarşamba, Aralık 4, 2024
DAHA FAZLA
    Ana SayfaTeknolojiMesajla gelen dolandırıcılık! Telefonunuza gelen bu linki sakın tıklamayın!

    Mesajla gelen dolandırıcılık! Telefonunuza gelen bu linki sakın tıklamayın!

    Dolandırıcılar her geçen gün yeni bir yöntemle karşımıza çıkıyor. Bir şekilde ulaştıkları kişisel bilgileri kullanarak telefonlara, mail adreslerine gönderdikleri mesajla binlerce kişiyi tuzaklarına düşüren dolandırıcıların yeni adresi SMS linkleri! 05488532781 numarasından usdtustrc.com ile link gönderiyorlar. Yüklü miktarda para gönderdikleri söylenerek linklere tıklanmasını sağlıyorlar. Sakın bu tuzaklara düşmeyin!

    Başta finans siteleri olmak üzere bazı sitelere giriş yaptığınız zaman x bir dosya da programı aygıtlara bağlamadan çeşitli para hilelerin olduğunu fark edeceksiniz. İşte son günlerde oldukça popüler olan dosyalardan birisi de usdtustrc.com. Hem SMS hem de internet sitelerinde görünen yeni dolandırıcılık, paralarınızın çalınmasına neden oluyor.

    USDTUSTRC.COM kullanıcıları için para hilesi yaptığını ileri süren web siteleri mevcut. Bu tarz sitelere giriş yaptığınız zaman sizden kişisel bilgilerinizi istiyor ve ne istediğini soruyor. Öncelikli olarak isim soyisim alanını dolduruyor ardından da almak istediğiniz elmas tutarını giriyorsunuz. Gönder seçeneğine tıkladığınızda ise yeni bir pencerede farklı bir bekleme bölgesi açılıyor. Bu kısımda elmaslar hesabınıza aktarılıyor gibi yazılar çıkıyor. Oyuncu ilgili ekrana ulaştığında para hilesinin kullanımda olduğunu ve oyun profillerine bu elmasların ileteceğini öngörüyor.

    05488532781 NUMARASINDAN GELEN SMS’LER ARTIŞ GÖSTERDİ!

    Kullanıcılardan gelen mesajlar ise şu şekilde:

    “Numaramı nereden bulduğunu anlamadığım, sms ile link paylaşan, muhtemelen dolandırıcı olan numara.”

    “Kripto para uygulaması vs. kullanıyorsanız şifreleri değişin gençler. banka uygulaması dahil.”

    “Merhaba, sizi 1 gun calismaya davet ediyorum, gunluk maas 800tl-2000tl, bana ulasin” şeklinde mesaj atan bir numara. hangi vasfıma göre 2000 tl’yi gözden çıkardığı merak konusu. saatlik performans galiba.”

    USDTUSTRC.COM NEDİR?

    Profesyonel lamerlik. Fake e-maillerle insanlara açık açık kredi kartı numarası sorarak dolandırma yöntemi.

    İnsanların genelde güvendiği büyük alışveriş ya da ödeme sitelerinin taklitlerini yaparak kişilerin kredi kartı ya da özel bilgilerini çalma işlemine verilen isim. Biraz lame olsa da hack yöntemi sayılabilir…

    İnternet üzerinden ‘ürün/hizmet alımı’, ‘hisse senedi alım satımı’ veya ‘bankacılık’ gibi işlemlerin giderek yaygınlaşması ile yapılan online dolandırıcılık.

    Phishing, bilinen web sitelerinden, çalışılan bankalardan veya internet servis sağlayıcılarından gönderilmiş gibi gelen e-posta’lar aracılığı ile kişisel bilgilerin elde edilmesini sağlayan dolandırıcılk yöntemi olarak tanımlanıyor. Orijinal sahibinden geliyormuş gibi gözüken bu e-postalar’da genellikle hesapları güncelleyebilmek için kredi kartı numarası veya şifre gibi kişisel bilgilere ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor. Kullanılan yöntem ise çoğunlukla kullanıcıyı aslından kopyalanmış veya benzeri yapılmış sahte sitelere yönlendirmek ve bu bilgilerin ekrandaki alanlara girilmesini sağlamak. Bu sahte yönlendirmeyi yapabilmek için loto, piyango ve benzeri şans oyunlarında kazanmış gibi göstererek hedef kişileri istedikleri sitelere yönlendirmeye çalışmak da bilinen başka bir yöntem.

    Bu türden online dolandırıcılıklardan korunmak için aşağıda sıralanan bazı yöntemler öneriliyor.

    • Kişisel bilgilerinizi isteyen, talep edilmemiş e-postalara yanıt vermeyiniz.
    • Phishing atakları kullanıcıları şüpheye düşürmemek ve onların güvenini kazanmak için çeşitli yollara başvurur. şüpheli gördüğünüz e-posta’lardaki adres linklerini tıklamayınız.
    • Şüpheli veya bilmediğiniz web sitelerine kişisel bilgilerinizi vermeyiniz,
    • Kişisel bilgilerinizi girmek için banka, kredi kartı ve servis sağlayıcılarının web sitelerini ziyaret ettiğinizde site’nin adresini internet browser’a doğrudan yazınız.
    • İşlem yaptığınız web sitelerinde programların şifrelerinizi veya kredi kartı numaralarınızı hatırlamasına izin vermeyiniz. En güvenli yol bu bilgilerin her defasında tekrar girilmesidir.
    • Güvenli olduğunu düşündüğünüz sitelerde bile form doldurmadan önce site’nin orijinalliğinden emin olunuz. bunu anlamanın bir yolu browser ın alt sağ kısmındaki kilit simgesini tıklamaktır. Bu simge tıklandığında bir güvenlik sertifikası penceresi açılır. Buradaki isim gitmek istediğiniz site’nin ismi ile aynı olmalıdır.

     

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    İLGİLİ HABERLER
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

    popüler haberler

    SON YORUMLAR